logo
Відокремлений структурний підрозділ
"Херсонський гідрометеорологічний фаховий коледж
Одеського державного екологічного університету"

Година Землі – змінюй себе, а не планету

У всьому світі 20 - 21 березня, з ініціативи ООН, святкується Всесвітній День Землі. До цього свята фахівці відділу соціокультурної діяльності Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова провели екологічний орієнтир «Година Землі – змінюй себе, а не планету», для студентів ВСП «Херсонського гідрометеорологічного фахового коледжу ОДЕКУ» на платформі ZOOM.
Присутня на заході молодь дізналася, що дата 20 березня була вибрана і офіційно затверджена в 1971 році Організацією Об`єднаних Націй для Дня Землі саме тому, що на цей час випадає день весняного рівнодення, коли змінюється біологічний ритм планети, і вона переходить на новий виток свого розвитку, коли відбувається пробудження природи і її оновлення. Цікавою була для студентів інформація, що День Землі веде свою історію від Дня Дерева, присвяченого озелененню. Засновником цього Дня вважається відомий американський громадський діяч Джон Мортон.
Протягом заходу ми розмірковували про те, що світ навколо нас такий чарівний, такий квітучий і радісний, що людині тільки б захоплюватись ним та берегти цю чудову і неповторну красу, та життя нас заставляє замислитись, бо не все так добре, якби хотілося. Людська діяльність багато знищує природних ресурсів, нищить бездумно свою Землю і може настати незабаром такий час, коли природа стане проти людей, щоб людство задумалось, що наша Земля жива, що вона вимагає до себе кращого ставлення і накаже людей.
Пам'ятаймо, що Земля — це неоціненний дар, подарований нам природою, це — наш спільний дім, тож берегти її — наш священний обов'язок.