logo
Відокремлений структурний підрозділ
"Херсонський гідрометеорологічний фаховий коледж
Одеського державного екологічного університету"

10 років російсько-Української війни

10 років тому, в лютому 2014 року, рф розв’язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. До 24 лютого 2022 року основні події сучасної російсько-Української війни з різною інтенсивністю бойових дій точилися на сході нашої країни. Хоча протистояння російській гібридній агресії та впливу в різних сферах відбувалося не тільки на лінії фронту, а й на всій території України.
 
Здійснивши 24 лютого 2022 року повномасштабне вторгнення в Україну, Кремль хотів остаточно знищити військовим шляхом українську державу та ідентичність.
Героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання Українського народу та свободу країни. У цій війні Україна захищає свій європейський вибір, національну ідентичність і цінності як частину європейських. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу.
 
Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення рф на територію України, у ВСП "Херсонський гідрометеорологічний фаховий коледж ОДЕКУ" пройшли тематичні класні години.